Rostad sparris med hollandaisesås och rom

Rostad sparris med hollandaisesås och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ingen påsk utan sparris. Med fluffig hollandaise och rom blir det en höjdare på påskbuffén.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 100 g löjrom eller annan rom

Gör så här

  1. Börja med att göra hollandaisesåsen.
  2. Skär bort den nedre delen på sparrisen. Häll olivoljan på bakplåtspappersklädd plåt och fördela sedan sparrisen på plåten.
  3. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter. Rör om några gånger. Salta. Servera sparrisen ljummen med hollandaise och rom.

Hollandaisesås

  1. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  2. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gunilla gylje

2012-05-10

det här receptet är mycket bra och gott och lätt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)
Rostad sparris med hollandaisesås och rom
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 100 g löjrom eller annan rom

Rostad sparris med hollandaisesås och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ingen påsk utan sparris. Med fluffig hollandaise och rom blir det en höjdare på påskbuffén.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att göra hollandaisesåsen.
  2. Skär bort den nedre delen på sparrisen. Häll olivoljan på bakplåtspappersklädd plåt och fördela sedan sparrisen på plåten.
  3. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter. Rör om några gånger. Salta. Servera sparrisen ljummen med hollandaise och rom.

Hollandaisesås

  1. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  2. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gunilla gylje

2012-05-10

det här receptet är mycket bra och gott och lätt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)