Vegetariska smörrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Danska vegetariska smørrebrød med äggkräm, sparris och tångkaviar som toppas med en citronklyfta. Enkelt, festligt och supergott!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör
  • 4 salladsblad t ex rosésallad
  • 50 g tångkaviar
  • 4 citronklyftor
  • salt

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Skala dem, mosa och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
  2. Ansa sparrisen. Lägg dem i saltat kokande vatten 2 min. Skölj i kallt vatten och skär i sneda bitar.
  3. Rosta brödet och bred med smör. Lägg salladsblad ochen stor sked äggkräm på bröden.
  4. Toppa med tångkaviar, sparris och en liten citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör
  • 4 salladsblad t ex rosésallad
  • 50 g tångkaviar
  • 4 citronklyftor
  • salt

Vegetariska smörrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Danska vegetariska smørrebrød med äggkräm, sparris och tångkaviar som toppas med en citronklyfta. Enkelt, festligt och supergott!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Skala dem, mosa och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
  2. Ansa sparrisen. Lägg dem i saltat kokande vatten 2 min. Skölj i kallt vatten och skär i sneda bitar.
  3. Rosta brödet och bred med smör. Lägg salladsblad ochen stor sked äggkräm på bröden.
  4. Toppa med tångkaviar, sparris och en liten citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)