Vegetariska smörrebröd

Vegetariska smörrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Danska vegetariska smørrebrød med äggkräm, sparris och tångkaviar som toppas med en citronklyfta. Enkelt, festligt och supergott!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
  • 3 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör
  • 4 salladsblad t ex rosésallad
  • 50 g tångkaviar
  • 4 citronklyftor
  • salt

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Skala dem, mosa och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
  2. Ansa sparrisen. Lägg dem i saltat kokande vatten 2 min. Skölj i kallt vatten och skär i sneda bitar.
  3. Rosta brödet och bred med smör. Lägg salladsblad ochen stor sked äggkräm på bröden.
  4. Toppa med tångkaviar, sparris och en liten citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegetariska smörrebröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör
  • 4 salladsblad t ex rosésallad
  • 50 g tångkaviar
  • 4 citronklyftor
  • salt

Vegetariska smörrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Danska vegetariska smørrebrød med äggkräm, sparris och tångkaviar som toppas med en citronklyfta. Enkelt, festligt och supergott!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Skala dem, mosa och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
  2. Ansa sparrisen. Lägg dem i saltat kokande vatten 2 min. Skölj i kallt vatten och skär i sneda bitar.
  3. Rosta brödet och bred med smör. Lägg salladsblad ochen stor sked äggkräm på bröden.
  4. Toppa med tångkaviar, sparris och en liten citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!