För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Stekt chorizo och frasig grönkål gör den här soppan till en riktig hit! Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g grönkål, plockade blad (utan stjälk)
  • 5 dl neutral olja
  • 1 chorizo, gärna färsk men annars rökt
  • finsalt
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär i bitar. Skär löken i kvartar med skalet kvar. Vänd runt i olja på en ugnsplåt. Lägg även den hela vitlöken på plåten. Rosta mitt i ugnen tills allt har fin färg och är genommjukt, ca 35 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Kläm ut vitlöksklyftorna ur skalen och ta bort skalet från löken. Lägg potatis, lök och vitlök i buljongen och tillsätt crème fraichen. Låt sjuda ca 5 min. Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp oljan till ca 180° i en kastrull med höga kanter. Fritera lite grönkål i taget tills den blir frasig, lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  4. Ta bort skinnet på chorizon om du använder färsk korv. Smula sönder köttet, alternativt finhacka om du använder rökt korv. Fräs gyllene i olja.
  5. Toppa soppan med chorizo och grönkål och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-02-04

Jättegod soppa. Mild och krämig. Jag har testat några tillägg som jag tycker gör soppan ännu godare och mustigare: Byt ut ca 150g av potatisen mot rotselleri, blanda lite spiskummin i olivoljan, byt ut ca 1dl av vattnet till buljongen mot vitt vin. Om chorizon inte är jättestark kan det vara gott med lite chiliflakes.

Liknande recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(1)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gulasch med bönor

(27)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g grönkål, plockade blad (utan stjälk)
  • 5 dl neutral olja
  • 1 chorizo, gärna färsk men annars rökt
  • finsalt
  • olja, till stekning

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Stekt chorizo och frasig grönkål gör den här soppan till en riktig hit! Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär i bitar. Skär löken i kvartar med skalet kvar. Vänd runt i olja på en ugnsplåt. Lägg även den hela vitlöken på plåten. Rosta mitt i ugnen tills allt har fin färg och är genommjukt, ca 35 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Kläm ut vitlöksklyftorna ur skalen och ta bort skalet från löken. Lägg potatis, lök och vitlök i buljongen och tillsätt crème fraichen. Låt sjuda ca 5 min. Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp oljan till ca 180° i en kastrull med höga kanter. Fritera lite grönkål i taget tills den blir frasig, lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  4. Ta bort skinnet på chorizon om du använder färsk korv. Smula sönder köttet, alternativt finhacka om du använder rökt korv. Fräs gyllene i olja.
  5. Toppa soppan med chorizo och grönkål och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-02-04

Jättegod soppa. Mild och krämig. Jag har testat några tillägg som jag tycker gör soppan ännu godare och mustigare: Byt ut ca 150g av potatisen mot rotselleri, blanda lite spiskummin i olivoljan, byt ut ca 1dl av vattnet till buljongen mot vitt vin. Om chorizon inte är jättestark kan det vara gott med lite chiliflakes.

Liknande recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(1)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gulasch med bönor

(27)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)