Kryddig korvgryta med vitkål

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.

Kryddig korvgryta med vitkål
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.