För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(16)

Korv i långpanna med sötpotatis

(56)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Tortilla med sötpotatis

(27)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(16)

Korv i långpanna med sötpotatis

(56)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Tortilla med sötpotatis

(27)