Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(41)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(41)