
Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad
Betyg (1-5):
Bjud på dessa frasiga crabcakes med chili och dina vänner kommer tacka dig! Sötpotatis-fries är ett måste.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
- 480 g krabbkött, på burk
- 2 salladslökar, finstrimlade
- 2 ägg
- 0.75 dl rismjöl
- 1 msk worcestershiresås
- 0.5 röd chili, finhackad
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl majsströbröd (eller annat) till panering
- 1 tsk salt
- Sötpotatis-fries
- 500 g sötpotatis
- 1 msk neutral olja
- Majssallad
- 2 majskolvar, gärna färska
- 200 g rödkål
- 1 jalapeño, finstrimlad, eller 5 skivor inlagd
- 1 lime
- 0.5 tsk salt
- Tartarsås
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 dl finhackade pickles
- 1 msk dijonsenap
Gör så här
- Krama ut vätskan ur krabbköttet. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till tolv små kakor och vänd dem i ströbröd.
- Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt med oljan. Fördela på två ugnsplåtar, salta rejält. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
Majssallad:
- Stek majskolvarna i stekpanna till fin färg (ca 10 min om de är färska). Skär loss kornen och vänd runt med tunt strimlad rödkål, jalapeño, limesaft och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, ca 2 min per sida. Doppa fries och crabcakes i tartarsåsen vid servering och servera med majssalladen.
Tartarsås:
- Blanda samman majonnäs, gräddfil, pickles och senap.
Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad
Betyg (1-5):
Bjud på dessa frasiga crabcakes med chili och dina vänner kommer tacka dig! Sötpotatis-fries är ett måste.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Gör så här
- Krama ut vätskan ur krabbköttet. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till tolv små kakor och vänd dem i ströbröd.
- Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt med oljan. Fördela på två ugnsplåtar, salta rejält. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
Majssallad:
- Stek majskolvarna i stekpanna till fin färg (ca 10 min om de är färska). Skär loss kornen och vänd runt med tunt strimlad rödkål, jalapeño, limesaft och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, ca 2 min per sida. Doppa fries och crabcakes i tartarsåsen vid servering och servera med majssalladen.
Tartarsås:
- Blanda samman majonnäs, gräddfil, pickles och senap.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-09-20
mängd till tartarsåsen saknas
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Hanna
2017-09-20
mängd till tartarsåsen saknas