Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad
  • Tid 45 min
  • Ugn 250º

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

4 (2 betyg)

Bjud på dessa frasiga crabcakes med chili och dina vänner kommer tacka dig! Sötpotatis-fries är ett måste.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 480 g krabbkött, på burk
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 ägg
  • 0.75 dl rismjöl
  • 1 msk worcestershiresås
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majsströbröd (eller annat) till panering
Sötpotatis-fries
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
Majssallad
  • 2 majskolvar, gärna färska
  • 200 g rödkål
  • 1 jalapeño, finstrimlad, eller 5 skivor inlagd
  • 1 lime
  • 0.5 tsk salt
Tartarsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finhackade pickles
  • 1 msk dijonsenap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krama ut vätskan ur krabbköttet. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till tolv små kakor och vänd dem i ströbröd.

  2. 2

    Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt med oljan. Fördela på två ugnsplåtar, salta rejält. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

Majssallad:

  1. 1

    Stek majskolvarna i stekpanna till fin färg (ca 10 min om de är färska). Skär loss kornen och vänd runt med tunt strimlad rödkål, jalapeño, limesaft och salt.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, ca 2 min per sida. Doppa fries och crabcakes i tartarsåsen vid servering och servera med majssalladen.

Tartarsås:

  1. 1

    Blanda samman majonnäs, gräddfil, pickles och senap.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna

    mängd till tartarsåsen saknas