Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bjud på dessa frasiga crabcakes med chili och dina vänner kommer tacka dig! Sötpotatis-fries är ett måste.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 480 g krabbkött, på burk
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 ägg
  • 0.75 dl rismjöl
  • 1 msk worcestershiresås
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl majsströbröd (eller annat) till panering
  • 1 tsk salt
  • Sötpotatis-fries
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • Majssallad
  • 2 majskolvar, gärna färska
  • 200 g rödkål
  • 1 jalapeño, finstrimlad, eller 5 skivor inlagd
  • 1 lime
  • 0.5 tsk salt
  • Tartarsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finhackade pickles
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Krama ut vätskan ur krabbköttet. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till tolv små kakor och vänd dem i ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt med oljan. Fördela på två ugnsplåtar, salta rejält. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

Majssallad:

  1. Stek majskolvarna i stekpanna till fin färg (ca 10 min om de är färska). Skär loss kornen och vänd runt med tunt strimlad rödkål, jalapeño, limesaft och salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, ca 2 min per sida. Doppa fries och crabcakes i tartarsåsen vid servering och servera med majssalladen.

Tartarsås:

  1. Blanda samman majonnäs, gräddfil, pickles och senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2017-09-20

mängd till tartarsåsen saknas

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 480 g krabbkött, på burk
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 ägg
  • 0.75 dl rismjöl
  • 1 msk worcestershiresås
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl majsströbröd (eller annat) till panering
  • 1 tsk salt
  • Sötpotatis-fries
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • Majssallad
  • 2 majskolvar, gärna färska
  • 200 g rödkål
  • 1 jalapeño, finstrimlad, eller 5 skivor inlagd
  • 1 lime
  • 0.5 tsk salt
  • Tartarsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finhackade pickles
  • 1 msk dijonsenap

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bjud på dessa frasiga crabcakes med chili och dina vänner kommer tacka dig! Sötpotatis-fries är ett måste.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krama ut vätskan ur krabbköttet. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till tolv små kakor och vänd dem i ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt med oljan. Fördela på två ugnsplåtar, salta rejält. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

Majssallad:

  1. Stek majskolvarna i stekpanna till fin färg (ca 10 min om de är färska). Skär loss kornen och vänd runt med tunt strimlad rödkål, jalapeño, limesaft och salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, ca 2 min per sida. Doppa fries och crabcakes i tartarsåsen vid servering och servera med majssalladen.

Tartarsås:

  1. Blanda samman majonnäs, gräddfil, pickles och senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2017-09-20

mängd till tartarsåsen saknas

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)