Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.64 (22 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • 1 tsk salt
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Lökpaj med smördeg

(30)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • 1 tsk salt
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.64 (22 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Lökpaj med smördeg

(30)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies