Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.67 (18 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.67 (18 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies