För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.29 (35 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torild

2020-05-20

Alltihop var väldigt gott det enda jag vill kommentera är att vi tycker att sötpotatisens konsistens blir för mjuk när den får gå lika länge som det andra. Kommer lägga dit den senare under tillagningstiden nästa gång.

Lotta

2020-03-15

Mycket gott!

Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Lökpaj med smördeg

(51)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Moussakagratäng

(99)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

Betyg (1-5):
4.29 (35 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.
  3. Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torild

2020-05-20

Alltihop var väldigt gott det enda jag vill kommentera är att vi tycker att sötpotatisens konsistens blir för mjuk när den får gå lika länge som det andra. Kommer lägga dit den senare under tillagningstiden nästa gång.

Lotta

2020-03-15

Mycket gott!

Lise-Lotte

2019-01-24

Jättegott, om man gillar senapsdressing!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Lökpaj med smördeg

(51)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Moussakagratäng

(99)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)