För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad majssoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Soppa med mexikanska smaker serverad med ostigt tilltugg.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g majs på burk
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 9 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • Quesadilla:
  • 1 msk senap
  • 4 tortillabröd
  • 1 dl riven ost
  • 8 skivor kalkon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Sila av vätskan från majsen och sprid ut på en ugnsplåt. Låt majsen rosta i ugnen tills några nästan är svarta, 15-20 minuter.
  3. Stek löken i olja i en kastrull så den mjuknar något. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna och låt koka upp.
  4. Mixa soppan med mixerstav och låt sedan koka ihop 5 minuter till.
  5. Bred ut senap på bröden och lägg på ost och kalkonskivor. Vik ihop på mitten och lägg 2 halvor åt gången i en torr, het stekpanna. Stek cirka 1 minut per sida. Skär halvorna i trekanter och servera till soppan.

Tips

Varm quesadilla är ett perfekt sätt att rensa upp i kylen, allt passar i en quesadilla ihop med lite ost!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2019-01-28

Använde 600 g fryst majs och inget socker, blev bra. Vill man ha roligare färg på soppas så tillsätt lute gurkmeja. Smakar ingenting men gör soppan djupare gul.

Helena

2016-09-12

Följde receptet men den blev alldeles för stark och blaskig, 9 dl vatten var alldeles för mycket. Fick hälla i massor av maizena. Sen var den inte sådär gyllengul som på bilden. Ska inte skriva vad det såg ut som. Njäää den här soppan gör vi inte igen.

Madla

2013-05-07

Funkade jättebra med den frysta "Extra söt majs", behövdes inget extra socker, och det gick också bra att utesluta saltet. Tog chilisås i stället för senap till quesadillorna, passade fint!

Britta/Webbredaktör

2012-08-14

Det fungerar bra med fryst majs också och att ev smaka av med lite socker.

Malin

2012-08-13

Om man inte vill använda konservburksmajs, funkar det med fryst också? Kanske med lite socker till?

Malin

2012-08-13

Om man inte vill använda konservburksmajs, funkar det med fryst också? Kanske med lite socker till?

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Vegansk lasagne

(62)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g majs på burk
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 9 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • Quesadilla:
  • 1 msk senap
  • 4 tortillabröd
  • 1 dl riven ost
  • 8 skivor kalkon

Rostad majssoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Soppa med mexikanska smaker serverad med ostigt tilltugg.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Sila av vätskan från majsen och sprid ut på en ugnsplåt. Låt majsen rosta i ugnen tills några nästan är svarta, 15-20 minuter.
  3. Stek löken i olja i en kastrull så den mjuknar något. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna och låt koka upp.
  4. Mixa soppan med mixerstav och låt sedan koka ihop 5 minuter till.
  5. Bred ut senap på bröden och lägg på ost och kalkonskivor. Vik ihop på mitten och lägg 2 halvor åt gången i en torr, het stekpanna. Stek cirka 1 minut per sida. Skär halvorna i trekanter och servera till soppan.

Tips

Varm quesadilla är ett perfekt sätt att rensa upp i kylen, allt passar i en quesadilla ihop med lite ost!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2019-01-28

Använde 600 g fryst majs och inget socker, blev bra. Vill man ha roligare färg på soppas så tillsätt lute gurkmeja. Smakar ingenting men gör soppan djupare gul.

Helena

2016-09-12

Följde receptet men den blev alldeles för stark och blaskig, 9 dl vatten var alldeles för mycket. Fick hälla i massor av maizena. Sen var den inte sådär gyllengul som på bilden. Ska inte skriva vad det såg ut som. Njäää den här soppan gör vi inte igen.

Madla

2013-05-07

Funkade jättebra med den frysta "Extra söt majs", behövdes inget extra socker, och det gick också bra att utesluta saltet. Tog chilisås i stället för senap till quesadillorna, passade fint!

Britta/Webbredaktör

2012-08-14

Det fungerar bra med fryst majs också och att ev smaka av med lite socker.

Malin

2012-08-13

Om man inte vill använda konservburksmajs, funkar det med fryst också? Kanske med lite socker till?

Malin

2012-08-13

Om man inte vill använda konservburksmajs, funkar det med fryst också? Kanske med lite socker till?

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Vegansk lasagne

(62)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)