Majsplättar med dippsås och grönkålschips
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Majsplättar med dippsås och grönkålschips

4.71 (7 betyg)

Smakrika plättar gjorda på majs, lök och rivenost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl havredryck eller mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl eller rismjöl
  • 2.5 dl majs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
Grönkålschips
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Dippsås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 lime, finrivet skal + lite saft
  • 1 tsk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Plocka bladen av grönkålen i mindre bitar och vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Blanda imat med vitlök, limeskal (endast det gröna) och lite limesaft. Smaka av med honung och salt.

  3. 3

    Vispa upp äggen lätt och tillsätt havredryck, mjöl, majs, lök, ost och salt.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna och skeda i smeten till små plättar. Grädda till fin färg på båda sidor. Servera plättarna med dippsåsen och grönkålschipsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med rostad potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Detta var jättegott! Jag använde vanlig mjölk och vetemjöl samt att jag mixade den mesta av majsen men sparade en del och strödde lite korn på plätten när jag gräddade. Mycket populärt hos både vuxna och ungdomar.

  • Webbredaktör Elsa

    Vilket bra tips, tack Camilla!

  • Camilla L

    Överraskande gott! Hela familjen gillade. Vi böjde plättarna som tacoskal och tryckte ner lite tonfisk blandad med majonäs och de frasiga kålchipsen. Supergott - ny favorit!