Majsplättar med dippsås och grönkålschips

Majsplättar med dippsås och grönkålschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Smakrika plättar gjorda på majs, lök och rivenost.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl havredryck eller mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl eller rismjöl
  • 2.5 dl majs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • Grönkålschips
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Dippsås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 lime, finrivet skal + lite saft
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Plocka bladen av grönkålen i mindre bitar och vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Blanda imat med vitlök, limeskal (endast det gröna) och lite limesaft. Smaka av med honung och salt.
  3. Vispa upp äggen lätt och tillsätt havredryck, mjöl, majs, lök, ost och salt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda i smeten till små plättar. Grädda till fin färg på båda sidor. Servera plättarna med dippsåsen och grönkålschipsen.

Tips

Servera gärna med rostad potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-11-09

Detta var jättegott! Jag använde vanlig mjölk och vetemjöl samt att jag mixade den mesta av majsen men sparade en del och strödde lite korn på plätten när jag gräddade. Mycket populärt hos både vuxna och ungdomar.

Checkbox Coop

2018-10-26

Vilket bra tips, tack Camilla!

Majsplättar med dippsås och grönkålschips
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 2 dl havredryck eller mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl eller rismjöl
  • 2.5 dl majs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • Grönkålschips
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Dippsås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 lime, finrivet skal + lite saft
  • 1 tsk flytande honung

Majsplättar med dippsås och grönkålschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Smakrika plättar gjorda på majs, lök och rivenost.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Plocka bladen av grönkålen i mindre bitar och vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Blanda imat med vitlök, limeskal (endast det gröna) och lite limesaft. Smaka av med honung och salt.
  3. Vispa upp äggen lätt och tillsätt havredryck, mjöl, majs, lök, ost och salt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda i smeten till små plättar. Grädda till fin färg på båda sidor. Servera plättarna med dippsåsen och grönkålschipsen.

Tips

Servera gärna med rostad potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-11-09

Detta var jättegott! Jag använde vanlig mjölk och vetemjöl samt att jag mixade den mesta av majsen men sparade en del och strödde lite korn på plätten när jag gräddade. Mycket populärt hos både vuxna och ungdomar.

Checkbox Coop

2018-10-26

Vilket bra tips, tack Camilla!