Kycklingsallad med majs

Kycklingsallad med majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt kyckling som serveras med en sallad på majs, havreris, färsk vitkål, selleri, salladslök och koriander som smaksätts med lime och sesamolja,

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 3 dl havreris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • neutral olja, till stekning
  • 3 dl yoghurt 10%, till sås
  • Vitkålssallad
  • 1 färsk majskolv
  • 200 g färsk vitkål
  • 1 selleristjälk
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt
  • sesamfrön, till garnering

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Stek majskolven på medelvärme runt om tills den är mjuk och har fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda de torra kryddorna och strö över kycklingen. Stek kycklingen i olja till den har fin färg och är genomstekt.
  3. Riv ner limeskalet i yoghurten och smaka av med honung och salt.

Vitkålssallad

  1. Skär kålen i mindre bitar och strimla sellerin och salladslöken. Skär loss majskornen från kolven och vänd ihop alla grönsaker med koriander, limesaft, sesamolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingsallad med majs
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl havreris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • neutral olja, till stekning
  • 3 dl yoghurt 10%, till sås
  • Vitkålssallad
  • 1 färsk majskolv
  • 200 g färsk vitkål
  • 1 selleristjälk
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt
  • sesamfrön, till garnering

Kycklingsallad med majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt kyckling som serveras med en sallad på majs, havreris, färsk vitkål, selleri, salladslök och koriander som smaksätts med lime och sesamolja,

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Stek majskolven på medelvärme runt om tills den är mjuk och har fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda de torra kryddorna och strö över kycklingen. Stek kycklingen i olja till den har fin färg och är genomstekt.
  3. Riv ner limeskalet i yoghurten och smaka av med honung och salt.

Vitkålssallad

  1. Skär kålen i mindre bitar och strimla sellerin och salladslöken. Skär loss majskornen från kolven och vänd ihop alla grönsaker med koriander, limesaft, sesamolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!