Kycklingsallad med majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt kyckling som serveras med en sallad på majs, havreris, färsk vitkål, selleri, salladslök och koriander som smaksätts med lime och sesamolja,

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl havreris
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfiléer
  • 3 dl yoghurt 10%, till sås
  • Vitkålssallad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 2 salladslökar
  • 1 selleristjälk
  • 200 g färsk vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 färsk majskolv
  • sesamfrön, till garnering

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Stek majskolven på medelvärme runt om tills den är mjuk och har fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda de torra kryddorna och strö över kycklingen. Stek kycklingen i olja till den har fin färg och är genomstekt.
  3. Riv ner limeskalet i yoghurten och smaka av med honung och salt.

Vitkålssallad

  1. Skär kålen i mindre bitar och strimla sellerin och salladslöken. Skär loss majskornen från kolven och vänd ihop alla grönsaker med koriander, limesaft, sesamolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl havreris
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfiléer
  • 3 dl yoghurt 10%, till sås
  • Vitkålssallad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 2 salladslökar
  • 1 selleristjälk
  • 200 g färsk vitkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 färsk majskolv
  • sesamfrön, till garnering

Kycklingsallad med majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt kyckling som serveras med en sallad på majs, havreris, färsk vitkål, selleri, salladslök och koriander som smaksätts med lime och sesamolja,

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Stek majskolven på medelvärme runt om tills den är mjuk och har fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda de torra kryddorna och strö över kycklingen. Stek kycklingen i olja till den har fin färg och är genomstekt.
  3. Riv ner limeskalet i yoghurten och smaka av med honung och salt.

Vitkålssallad

  1. Skär kålen i mindre bitar och strimla sellerin och salladslöken. Skär loss majskornen från kolven och vänd ihop alla grönsaker med koriander, limesaft, sesamolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)