För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rökt regnbåge med primörer och citrondressing

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 knippe ansad grön sparris
  • 4 knipplökar delade på mitten
  • 8 skrubbade och grovt delade morötter
  • 400 g kokta små färskpotatisar
  • Citrondressing:
  • 2 citron
  • 3 msk honung
  • 1.5 dl varmpressad neutral rapsolja
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • 0.25 tsk salt
  • ;:
  • 600 g rökt regnbåge eller varmrökt lax
  • 0.5 dl kapris
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • ätliga blommor och örter t ex violer, ringblomma, mynta

Gör så här

  1. Grilla sparris, knipplök, morötter och färskpotatis cirka 8 minuter tills de fått fin färg och mjuknat något. Detta kan förberedas. Eller grilla i ugn i 10 minuter.

Citrondressing

  1. Skär loss det gula på citronen. Skär sedan bort det vita och kasta det. Lägg citronkött och gult skal i en mixer tillsammans med honung. Börja mixa och droppa i olja under kraftig mixning. Sila citrondressingen och smaka av med salt.
  2. Rensa den rökta regnbågen eller laxen och plocka den i mindre bitar. Fördela fisk, grönsaker, kapris och oliver på ett stort serveringsfat.
  3. Avsluta med att droppa på rikligt med citrondressing, salta och peppra. Garnera med ätliga blommor och örter. Servera resten av dressingen i en skål bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Doris

2012-07-20

En riktig höjdarrätt! Jag tog varmrökt lax, avstod från potatisen som jag ersatte med en påse blandad sallad (färdigsköljd) och serverade som förrätt på midsommarafton. Fick mkt beröm, tack!

Salme Portinson

2012-07-15

Supergott. Vi ugnsbakade grönsakerna och stekte sparrisen.

Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(20)

Enkel tonfisksallad

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 knippe ansad grön sparris
  • 4 knipplökar delade på mitten
  • 8 skrubbade och grovt delade morötter
  • 400 g kokta små färskpotatisar
  • Citrondressing:
  • 2 citron
  • 3 msk honung
  • 1.5 dl varmpressad neutral rapsolja
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • 0.25 tsk salt
  • ;:
  • 600 g rökt regnbåge eller varmrökt lax
  • 0.5 dl kapris
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • ätliga blommor och örter t ex violer, ringblomma, mynta

Rökt regnbåge med primörer och citrondressing

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla sparris, knipplök, morötter och färskpotatis cirka 8 minuter tills de fått fin färg och mjuknat något. Detta kan förberedas. Eller grilla i ugn i 10 minuter.

Citrondressing

  1. Skär loss det gula på citronen. Skär sedan bort det vita och kasta det. Lägg citronkött och gult skal i en mixer tillsammans med honung. Börja mixa och droppa i olja under kraftig mixning. Sila citrondressingen och smaka av med salt.
  2. Rensa den rökta regnbågen eller laxen och plocka den i mindre bitar. Fördela fisk, grönsaker, kapris och oliver på ett stort serveringsfat.
  3. Avsluta med att droppa på rikligt med citrondressing, salta och peppra. Garnera med ätliga blommor och örter. Servera resten av dressingen i en skål bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Doris

2012-07-20

En riktig höjdarrätt! Jag tog varmrökt lax, avstod från potatisen som jag ersatte med en påse blandad sallad (färdigsköljd) och serverade som förrätt på midsommarafton. Fick mkt beröm, tack!

Salme Portinson

2012-07-15

Supergott. Vi ugnsbakade grönsakerna och stekte sparrisen.

Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(20)

Enkel tonfisksallad

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)