
Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche
Betyg (1-5):
Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.
Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
- Gurksalsa:
- 0.5 finhackad gurka
- 1 urkärnat finhackat äpple
- 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
- 10 halverade rädisor
- 2 dl hackad persilja
- 1 citron, rivet skal
- 0.5 citron, pressad saft
- 0.25 tsk peppar
- 0.25 tsk salt
- Smaksatt crème fraiche:
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk senap
- 1 msk hackad kapris
- 0.25 tsk peppar
- 0.25 tsk salt
Gör så här
- Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
- Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.
Servering
Servera gärna med färskpotatis.
Liknande recept
Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche
Betyg (1-5):
Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.
Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
- Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.
Servering
Servera gärna med färskpotatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!