Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (20 betyg)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (20 betyg)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)