Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Lax med salsa verde

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Lax med salsa verde

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies