Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(12)