Rökig kyckling i tomat

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Mustig fredagskyclkling med röksalt som ger en härlig karaktäristisk grillarom i grytan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 hel kyckling
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 tsk röksalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olja, t ex olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad chili
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen. Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.
  2. Skär tomatköttet i bitar. Stycka kycklingen i åtta eller tio delar. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Gör likadant med resten av kycklingdelarna. Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.
  3. Hetta upp resterande olja i grytan. Fräs lök och chili några minuter. Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten. Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan. Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.

Servering

Servera med ris, gärna grönsaksris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)

Kyckling med grillad majssallad

(0)

Indisk kycklinggryta

(11)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor

(53)

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

(7)

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 hel kyckling
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 tsk röksalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olja, t ex olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad chili
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten

Rökig kyckling i tomat

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Mustig fredagskyclkling med röksalt som ger en härlig karaktäristisk grillarom i grytan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen. Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.
  2. Skär tomatköttet i bitar. Stycka kycklingen i åtta eller tio delar. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Gör likadant med resten av kycklingdelarna. Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.
  3. Hetta upp resterande olja i grytan. Fräs lök och chili några minuter. Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten. Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan. Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.

Servering

Servera med ris, gärna grönsaksris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)

Kyckling med grillad majssallad

(0)

Indisk kycklinggryta

(11)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor

(53)

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

(7)

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies