
Rökig kyckling i tomat
Betyg (1-5):
Mustig fredagskyclkling med röksalt som ger en härlig karaktäristisk grillarom i grytan.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hel kyckling
- 6 tomater
- 2 msk olivolja eller annan olja
- 2 tsk röksalt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl olja, t ex olivolja
- 1 skivad gul lök
- 3 skivade vitlöksklyftor
- 1 skivad chili
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
Gör så här
- Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen. Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.
- Skär tomatköttet i bitar. Stycka kycklingen i åtta eller tio delar. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Gör likadant med resten av kycklingdelarna. Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.
- Hetta upp resterande olja i grytan. Fräs lök och chili några minuter. Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten. Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan. Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.
Servering
Servera med ris, gärna grönsaksris.
Liknande recept
Rökig kyckling i tomat
Betyg (1-5):
Mustig fredagskyclkling med röksalt som ger en härlig karaktäristisk grillarom i grytan.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen. Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.
- Skär tomatköttet i bitar. Stycka kycklingen i åtta eller tio delar. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Gör likadant med resten av kycklingdelarna. Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.
- Hetta upp resterande olja i grytan. Fräs lök och chili några minuter. Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten. Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan. Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.
Servering
Servera med ris, gärna grönsaksris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!