Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Festlig och mustig rödvinssås med fikon, rött vin och grädde. Passar både till oxfilé och biff.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl strimlade torkade fikon
  • 1 liten morot
  • 1 dl hackad rotselleri
  • 2 msk smör
  • 75 cl rött vin
  • 3 msk mörk oxfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk ketjap manis

Gör så här

  1. Bryn lök, fikon, morot och rotselleri i hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt vin och fond.
  2. Koka på hög värme så att vätskan kokar ner till 2 dl, 20–30 min. Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. Tillsätt grädde och ketjap manis och låt koka ytterligare 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Rödvinssås till oxfilé
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl strimlade torkade fikon
  • 1 liten morot
  • 1 dl hackad rotselleri
  • 2 msk smör
  • 75 cl rött vin
  • 3 msk mörk oxfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk ketjap manis

Rödvinssås till oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Festlig och mustig rödvinssås med fikon, rött vin och grädde. Passar både till oxfilé och biff.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, fikon, morot och rotselleri i hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt vin och fond.
  2. Koka på hög värme så att vätskan kokar ner till 2 dl, 20–30 min. Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. Tillsätt grädde och ketjap manis och låt koka ytterligare 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)