Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (30 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 smått tärnad röd paprika
  • 1 tsk färskriven eller torkad ingefära
  • 2.5 krm sambal oelek
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 limeblad
  • 3 msk hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 6 dl färdigkokt ris eller nudlar
  • 400 g wokade wokgrönsaker

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka upp kokosmjölken i en vid panna. Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek, smulad buljongtärning och ev vitlök och limeblad. Låt koka ett par minuter så att det tjocknar något.
  2. Vik ihop fisken och lägg ner den i såsen. Låt den sjuda på svag värme under lock tills den precis är genomkokt, 5-7 minuter.

Servering

Strö över lite kryddgrönt och servera direkt ur pannan till nykokt ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-03-15

Väldigt gott och enkelt! Rödspättan kan nog mer fördel bytas ut mot en mer "fast" fisksort. Men såsen kommer jag att använda mååååånga gånger.

Pace

2015-10-28

Mycket gott! Använd färsk ingefära godare smak. Jag tog ca 1tsk sambal olek och det var inte för starkt.

S-A P

2013-10-27

Mycket gott bytte ut rödspättan till pangalus som gillas bättre av barnbarnen.

Liknande recept

Spara recept

Sushi bowl

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med lax

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g rödspättafilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 smått tärnad röd paprika
  • 1 tsk färskriven eller torkad ingefära
  • 2.5 krm sambal oelek
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 limeblad
  • 3 msk hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 6 dl färdigkokt ris eller nudlar
  • 400 g wokade wokgrönsaker

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (30 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka upp kokosmjölken i en vid panna. Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek, smulad buljongtärning och ev vitlök och limeblad. Låt koka ett par minuter så att det tjocknar något.
  2. Vik ihop fisken och lägg ner den i såsen. Låt den sjuda på svag värme under lock tills den precis är genomkokt, 5-7 minuter.

Servering

Strö över lite kryddgrönt och servera direkt ur pannan till nykokt ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-03-15

Väldigt gott och enkelt! Rödspättan kan nog mer fördel bytas ut mot en mer "fast" fisksort. Men såsen kommer jag att använda mååååånga gånger.

Pace

2015-10-28

Mycket gott! Använd färsk ingefära godare smak. Jag tog ca 1tsk sambal olek och det var inte för starkt.

S-A P

2013-10-27

Mycket gott bytte ut rödspättan till pangalus som gillas bättre av barnbarnen.

Liknande recept

Spara recept

Sushi bowl

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med lax

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)