Rödbetskaka med frosting och jordgubbar
  • Tid 30 min + tid i ugn och tid att svalna
  • Ugn 150º

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

0 (0 betyg)

Den kryddiga rödbetskakan är verkligen saftig! Toppa frostingen med de bär du har hemma eller kanske granatäpple på hösten. Kakan går lika bra att baka på gulbetor om man vill det.

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn och tid att svalna
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

16 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl skalade, finrivna färska rödbetor (ca 300 g)
  • 2 dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk vaniljsocker
Topping:
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 jordgubbar, i klyftor
  • 5 karamell, Werther's original
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 ½ liter. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner rödbetor och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, häll i kakformen.

  2. 2

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim och 15 min. Kontrollera att kakan är torr med en sticka. Låt kakan svalna.

  3. 3

    Vispa philadelphia, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar