Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också.

Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim att svalna
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg färsk lax
  • 1 liter vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 rödbeta
  • 1 msk salt
  • Skarpsås
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl söt senap, t ex Johnny's
  • 2 msk hackad dill
  • Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • hyvlade morötter

Gör så här

  1. Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
  2. Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t ex en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ in i kylen.
  3. Blanda majonnäs, senap och dill till en sås.
  4. Vid servering, lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med färskpotatis, skarpsås och morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb matjesgratäng

(0)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Fisknuggets

(16)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(14)

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

(12)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Midsommarpaj

(7)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg färsk lax
  • 1 liter vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 rödbeta
  • 1 msk salt
  • Skarpsås
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl söt senap, t ex Johnny's
  • 2 msk hackad dill
  • Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • hyvlade morötter

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också.

Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim att svalna
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
  2. Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t ex en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ in i kylen.
  3. Blanda majonnäs, senap och dill till en sås.
  4. Vid servering, lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med färskpotatis, skarpsås och morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb matjesgratäng

(0)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Fisknuggets

(16)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(14)

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

(12)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Midsommarpaj

(7)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies