
Rödbetsinkokt lax med skarpsås
Betyg (1-5):
Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också.
Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim att svalna
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 1 kg färsk lax
- 1 liter vatten
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 2 msk strösocker
- 2 lagerblad
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 rödlök
- 1 rödbeta
- 1 msk salt
- Skarpsås
- 4 dl majonnäs
- 1 dl söt senap, t ex Johnny's
- 2 msk hackad dill
- Till servering
- nykokt färskpotatis
- hyvlade morötter
Gör så här
- Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
- Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t ex en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ in i kylen.
- Blanda majonnäs, senap och dill till en sås.
- Vid servering, lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med färskpotatis, skarpsås och morötter.
Liknande recept
Rödbetsinkokt lax med skarpsås
Betyg (1-5):
Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också.
Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim att svalna
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
- Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t ex en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ in i kylen.
- Blanda majonnäs, senap och dill till en sås.
- Vid servering, lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med färskpotatis, skarpsås och morötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!