Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 600 g små fina potatisar
  • 100 g sockerärta, finstrimlade
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • 1.5 dl små syltlökar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • Regnbåge:
  • 600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • dill till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök. Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.
  2. Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula). Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48°. Toppa med dill och servera med potatissalladen.

Tips

Grilla gärna fisken på grillplanka och följ anvisningen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid Hillevi

2016-06-01

Verkligen gott!!!

Britt-Marie

2016-05-22

Helt fantastiskt gott!

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g små fina potatisar
  • 100 g sockerärta, finstrimlade
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • 1.5 dl små syltlökar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • Regnbåge:
  • 600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • dill till servering

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök. Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.
  2. Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula). Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48°. Toppa med dill och servera med potatissalladen.

Tips

Grilla gärna fisken på grillplanka och följ anvisningen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid Hillevi

2016-06-01

Verkligen gott!!!

Britt-Marie

2016-05-22

Helt fantastiskt gott!