Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad
  • Tid 50 min

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

3.92 (12 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g små fina potatisar
  • 100 g sockerärta, finstrimlade
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • 1.5 dl små syltlökar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil
Regnbåge:
  • 600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • dill till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök. Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.

  2. 2

    Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula). Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48°. Toppa med dill och servera med potatissalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grilla gärna fisken på grillplanka och följ anvisningen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Astrid Hillevi

    Verkligen gott!!!

  • Britt-Marie

    Helt fantastiskt gott!