Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Rödbetor och fetaost fungerar perfekt tillsammans.

Tillagningstid: 15 minuter + 30-60 minuters koktid + tid att ...
4 portioner
  • 700 g rödbetor
  • 50 g grovhackade valnötter
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 70 g fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 msk matyoghurt
  • rucola
  • valfria groddar, gärna rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna i kallt vatten, behåll skal och rotspets. Koka betorna tills de är mjuka, 20–60 minuter, primörbetor tar kortare tid än äldre. Enklast är att prova med provsticka.
  2. Låt betorna svalna i kallt vatten. Gnid sedan av skalet eller skala dem. Ta bort rotspetsen.
  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Skär rödbetorna i tunna skivor och lägg dem omlott på ett stort fat.
  4. Peppra, salta, ringla över olja och vinäger. Mosa ihop fetaost och vitlök med yoghurten och skeda hälften över rödbetorna. Strö över valnötter.
  5. Garnera slutligen med rucola och groddar. Servera resten av fetaostcrèmen vid sidan om i en skål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rödbetscarpaccio med fetaostcrème
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g rödbetor
  • 50 g grovhackade valnötter
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 70 g fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 msk matyoghurt
  • rucola
  • valfria groddar, gärna rödbetsgroddar

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Rödbetor och fetaost fungerar perfekt tillsammans.

Tillagningstid: 15 minuter + 30-60 minuters koktid + tid att ...
4 portioner

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna i kallt vatten, behåll skal och rotspets. Koka betorna tills de är mjuka, 20–60 minuter, primörbetor tar kortare tid än äldre. Enklast är att prova med provsticka.
  2. Låt betorna svalna i kallt vatten. Gnid sedan av skalet eller skala dem. Ta bort rotspetsen.
  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Skär rödbetorna i tunna skivor och lägg dem omlott på ett stort fat.
  4. Peppra, salta, ringla över olja och vinäger. Mosa ihop fetaost och vitlök med yoghurten och skeda hälften över rödbetorna. Strö över valnötter.
  5. Garnera slutligen med rucola och groddar. Servera resten av fetaostcrèmen vid sidan om i en skål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!