Rispappersrullar med tofu och cashewnötter

Rispappersrullar med tofu och cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Veganska rispappersullar fyllda med tofu, morot, nudlar, salladslök, rättika, böngroddar och cashewnötter. Så goda att doppa i dippsåsen på soja, sweet chili och lime.

Tillagningstid: 40 min
24 stycken
  • 250 g rispappersblad (24 stycken)
  • 1 isbergssalladshuvud
  • Fyllning
  • 100 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 3 dl böngroddar
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • Marinerad Tofu
  • 150 g tofu
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • Dippsås
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 lime, saft och finrivet skal av 1 lime

Gör så här

  1. Blötlägg vermicellinudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Hacka salladslökarna.
  2. Skär tofun i skivor och sedan i 5 cm långa strimlor. Blanda soja, sesamolja och ingefära i en bunke och vänd ner tofun.
  3. Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder.
  4. Lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
  5. Blanda sweet chilisås, soja, limesaft och limeskal (endast det gröna).Servera rullarna med dippsåsen.

Servering

Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rispappersrullar med tofu och cashewnötter
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 250 g rispappersblad (24 stycken)
  • 1 isbergssalladshuvud
  • Fyllning
  • 100 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 3 dl böngroddar
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • Marinerad Tofu
  • 150 g tofu
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • Dippsås
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 lime, saft och finrivet skal av 1 lime

Rispappersrullar med tofu och cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Veganska rispappersullar fyllda med tofu, morot, nudlar, salladslök, rättika, böngroddar och cashewnötter. Så goda att doppa i dippsåsen på soja, sweet chili och lime.

Tillagningstid: 40 min
24 stycken

Gör så här

  1. Blötlägg vermicellinudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Hacka salladslökarna.
  2. Skär tofun i skivor och sedan i 5 cm långa strimlor. Blanda soja, sesamolja och ingefära i en bunke och vänd ner tofun.
  3. Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder.
  4. Lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
  5. Blanda sweet chilisås, soja, limesaft och limeskal (endast det gröna).Servera rullarna med dippsåsen.

Servering

Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!