
Rispappersrullar med tofu och cashewnötter
Betyg (1-5):
Veganska rispappersullar fyllda med tofu, morot, nudlar, salladslök, rättika, böngroddar och cashewnötter. Så goda att doppa i dippsåsen på soja, sweet chili och lime.
Tillagningstid: 40 min
24 stycken
- 250 g rispappersblad (24 stycken)
- 1 isbergssalladshuvud
- Fyllning
- 100 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
- 150 g morot
- 100 g rättika
- 5 salladslökar
- 1.5 dl naturella cashewnötter
- 3 dl böngroddar
- 1 röd chili, finhackad
- 1 kruka färsk koriander
- 1 kruka färsk mynta
- Marinerad Tofu
- 150 g tofu
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk riven färsk ingefära
- Dippsås
- 2 dl sweet chilisås
- 2 msk japansk soja
- 2 lime, saft och finrivet skal av 1 lime
Gör så här
- Blötlägg vermicellinudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Hacka salladslökarna.
- Skär tofun i skivor och sedan i 5 cm långa strimlor. Blanda soja, sesamolja och ingefära i en bunke och vänd ner tofun.
- Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder.
- Lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
- Blanda sweet chilisås, soja, limesaft och limeskal (endast det gröna).Servera rullarna med dippsåsen.
Servering
Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen
Rispappersrullar med tofu och cashewnötter
Betyg (1-5):
Veganska rispappersullar fyllda med tofu, morot, nudlar, salladslök, rättika, böngroddar och cashewnötter. Så goda att doppa i dippsåsen på soja, sweet chili och lime.
Tillagningstid: 40 min
24 stycken
Gör så här
- Blötlägg vermicellinudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Hacka salladslökarna.
- Skär tofun i skivor och sedan i 5 cm långa strimlor. Blanda soja, sesamolja och ingefära i en bunke och vänd ner tofun.
- Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder.
- Lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
- Blanda sweet chilisås, soja, limesaft och limeskal (endast det gröna).Servera rullarna med dippsåsen.
Servering
Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!