Risotto al funghi

Risotto al funghi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Den perfekta höstrisotton - kräver sin omrörning och kärlek, men ack så gott det blir.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g blandad svamp, t ex karljohan, kantareller eller champinjoner, i bitar
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken cirka 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.
  2. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  3. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2015-09-08

Det heter Risotto AI funghi, inte risotto AL funghi

Risotto al funghi
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g blandad svamp, t ex karljohan, kantareller eller champinjoner, i bitar
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Risotto al funghi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Den perfekta höstrisotton - kräver sin omrörning och kärlek, men ack så gott det blir.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken cirka 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.
  2. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  3. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2015-09-08

Det heter Risotto AI funghi, inte risotto AL funghi