Bibimbap

Bibimbap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked ikastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Toppa gärna med srirachasås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej FWK, tack för din kommentar! Det verkar som vi fått fel information här så vi ska se till att ändra :)

FWK

2021-11-28

Sara Begner, Matkreatör, Coop: Sriracha (observera stavningen) är inte en koreansk sås! Dess ursprung är från Thailand och är uppkallad efter ett samhälle som heter Si Racha (ligger i Chonburi-provinsen) vid kusten på den östra sidan av Siambukten, cirka 40 km norr om Pattaya.

Bibimbap
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Bibimbap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked ikastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Toppa gärna med srirachasås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej FWK, tack för din kommentar! Det verkar som vi fått fel information här så vi ska se till att ändra :)

FWK

2021-11-28

Sara Begner, Matkreatör, Coop: Sriracha (observera stavningen) är inte en koreansk sås! Dess ursprung är från Thailand och är uppkallad efter ett samhälle som heter Si Racha (ligger i Chonburi-provinsen) vid kusten på den östra sidan av Siambukten, cirka 40 km norr om Pattaya.