Bibimbap
  • Tid 40 min

Bibimbap

3 (4 betyg)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.

  2. 2

    Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. 1

    Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked i kastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.

  2. 2

    Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bästa chilisåsen tilll detta är den koreanska schirazasåsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar