Bibimbap

Bibimbap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked ikastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Toppa gärna med srirachasås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej FWK, tack för din kommentar! Det verkar som vi fått fel information här så vi ska se till att ändra :)

FWK

2021-11-28

Sara Begner, Matkreatör, Coop: Sriracha (observera stavningen) är inte en koreansk sås! Dess ursprung är från Thailand och är uppkallad efter ett samhälle som heter Si Racha (ligger i Chonburi-provinsen) vid kusten på den östra sidan av Siambukten, cirka 40 km norr om Pattaya.

Bibimbap
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Bibimbap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked ikastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Toppa gärna med srirachasås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-29

Hej FWK, tack för din kommentar! Det verkar som vi fått fel information här så vi ska se till att ändra :)

FWK

2021-11-28

Sara Begner, Matkreatör, Coop: Sriracha (observera stavningen) är inte en koreansk sås! Dess ursprung är från Thailand och är uppkallad efter ett samhälle som heter Si Racha (ligger i Chonburi-provinsen) vid kusten på den östra sidan av Siambukten, cirka 40 km norr om Pattaya.