Fried rice med kikärtor och curry

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-05-27

Jättebra grundrecept för fried rice. Jag gör dock inte omelett och gurka till utan brukar ta stekt kyckling eller lax. Uppskattat av hela familjen.

Eva

2020-05-12

Vedervärdigt.

Matts

2020-01-28

Håller med, sälta behövs

Fried rice med kikärtor och curry
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-05-27

Jättebra grundrecept för fried rice. Jag gör dock inte omelett och gurka till utan brukar ta stekt kyckling eller lax. Uppskattat av hela familjen.

Eva

2020-05-12

Vedervärdigt.

Matts

2020-01-28

Håller med, sälta behövs