Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

En krämig risotto gjord på grötris med spenat och champinjoner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g fryst bladspenat (hela blad), tinad
  • 70 g Grana padano, riven
  • salt och svartpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt skinka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar, håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  2. Sänk värmen och späd med buljongen, lite i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ner spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-08-24

Goda smaker. Tog Italienskt risottoris

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g fryst bladspenat (hela blad), tinad
  • 70 g Grana padano, riven
  • salt och svartpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt skinka, i tunna skivor

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

En krämig risotto gjord på grötris med spenat och champinjoner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar, håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  2. Sänk värmen och späd med buljongen, lite i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ner spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-08-24

Goda smaker. Tog Italienskt risottoris