
Risbollar med räkor och limedipp
Betyg (1-5):
Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.
Tillagningstid: 30 minuter
30 st
- 2 dl sushiris eller grötris
- 4 dl vatten
- 1 msk fisksås
- 200 g skalade, hackade räkor
- 3 msk finklippt gräslök
- 1 dl rostade sesamfrön
- Limedipp:
- 1 lime, pressad saft
- 2 msk fisksås
- 1 dl söt chilisås
- 2 msk vatten
- 1 tsk socker
- 1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
- Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
- Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.
Risbollar med räkor och limedipp
Betyg (1-5):
Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.
Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Gör så här
- Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
- Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!