Risbollar med räkor och limedipp
  • Tid 30 min

Risbollar med räkor och limedipp

3.1 (20 betyg)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

30 st
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.

  2. 2

    Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till såsen.

  4. 4

    Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar