Risbollar med räkor och limedipp

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Risbollar med räkor och limedipp
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!