Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)