Ris à la malta med hallonsås
  • Tid 30 min

Ris à la malta med hallonsås

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 apelsiner, till servering
Hallonsås
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.

Hallonsås:

  1. 1

    Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.

  2. 2

    Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar