För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ripbröst med portvinssås

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Lyxig viltsupé att fira något festligt med.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 plockade, urtagna ripor (spara skrovet till buljongen)
  • 1 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Buljong:
  • 0.5 msk smör
  • 8 stötta enbär
  • 8 vitpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 hackad schalottenlök
  • 0.5 msk smör
  • 3 dl ripbuljong
  • 1 dl portvin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsena
  • Tillbehör:
  • 800 g kokta morötter
  • 200 g rotselleri
  • 600 kokt mandelpotatis
  • 350 g kokt brysselkål
  • 4 msk rönnbärsgelé

Gör så här

  1. Skär loss bröstköttet från riporna. (Lårköttet kan frysas och sedan användas i soppor och grytor.)
  2. Gör buljongen. Dela skroven i mindre bitar, bryn dem i smör i en stor gryta. Tillsätt kryddor och salt och låt dem fräsa med ett par minuter. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl. Låt puttra på svag värme ca 45 minuter. Sila av och koka ihop tills ca 3 dl återstår.
  3. Salta och peppra ripbrösten. Bryn dem i smör på medelstark värme. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Fräs schalottenlöken blank i smör. Häll över buljong, portvin och grädde. Vispa ner majsenan och koka på svag värme tills såsen tjocknat något.

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med cashewnötter

(65)

Klassisk paella

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(1)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling marengo

(29)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 plockade, urtagna ripor (spara skrovet till buljongen)
  • 1 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Buljong:
  • 0.5 msk smör
  • 8 stötta enbär
  • 8 vitpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 hackad schalottenlök
  • 0.5 msk smör
  • 3 dl ripbuljong
  • 1 dl portvin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsena
  • Tillbehör:
  • 800 g kokta morötter
  • 200 g rotselleri
  • 600 kokt mandelpotatis
  • 350 g kokt brysselkål
  • 4 msk rönnbärsgelé

Ripbröst med portvinssås

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Lyxig viltsupé att fira något festligt med.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär loss bröstköttet från riporna. (Lårköttet kan frysas och sedan användas i soppor och grytor.)
  2. Gör buljongen. Dela skroven i mindre bitar, bryn dem i smör i en stor gryta. Tillsätt kryddor och salt och låt dem fräsa med ett par minuter. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl. Låt puttra på svag värme ca 45 minuter. Sila av och koka ihop tills ca 3 dl återstår.
  3. Salta och peppra ripbrösten. Bryn dem i smör på medelstark värme. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Fräs schalottenlöken blank i smör. Häll över buljong, portvin och grädde. Vispa ner majsenan och koka på svag värme tills såsen tjocknat något.

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med cashewnötter

(65)

Klassisk paella

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(1)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling marengo

(29)