Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Broccoli med ljuvlig dragonkräm.

Tillagningstid: 20 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 30 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad dragon
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 18 sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 dl havssalt
  • Till servering:
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

  1. Bryn smöret på låg värme under omrörning, ställ åt sidan
  2. Vispa crème fraiche med elvisp tills den tjocknat. Tillsätt dragon och citronskal.
  3. Koka upp vatten och tillsätt saltet. Lägg broccolin i en form med höga kanter och häll över saltvattnet. Låt stå 1 min och sila sedan av vattnet.
  4. Lägg på serveringsfat och skeda över det brynta smöret (ta inte med ev bottensats). Servera med dragonkrämen och löjromen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Sparrissallad med ägg

(4)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Grönsaker med två dippar

(0)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Matjestårta

(50)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 30 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad dragon
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 18 sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 dl havssalt
  • Till servering:
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Broccoli med ljuvlig dragonkräm.

Tillagningstid: 20 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smöret på låg värme under omrörning, ställ åt sidan
  2. Vispa crème fraiche med elvisp tills den tjocknat. Tillsätt dragon och citronskal.
  3. Koka upp vatten och tillsätt saltet. Lägg broccolin i en form med höga kanter och häll över saltvattnet. Låt stå 1 min och sila sedan av vattnet.
  4. Lägg på serveringsfat och skeda över det brynta smöret (ta inte med ev bottensats). Servera med dragonkrämen och löjromen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Sparrissallad med ägg

(4)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Grönsaker med två dippar

(0)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Matjestårta

(50)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies