Ribs med chipotleglaze, guacamole och svart bönsalsa
  • Tid 90 min

Ribs med chipotleglaze, guacamole och svart bönsalsa

0 (0 betyg)

Rökt chilismak lyter grillat kök på ett förträffligt vis, om du inte har prövat så är det hög tid! Med de smaskiga tillbehören blir grillmiddagen komplett.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 27

Ingredienser

4 portioner
Ribs med chipotleglaze:
  • 1.5 kg tunna revben
  • 2 lagerblad
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 gul lök, i klyftor
Glaze:
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 finhackad chipotlechili eller dubbla mängden chipotlepaste
Guacamole:
  • 1 avokado
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1 urkärnad, finhackad tomat
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl bladpersilja
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka revbenen i ca 1 timme i rikligt med vatten, tillsammans med lagerblad, buljong och lök. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbenen och låt dem rinna av. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlechili. Pensla lite av glazen på köttet.

  2. 2

    Grilla cirka 5-7 minuter på varje sida, och pensla på med resten av glazen några gånger under tiden.

Guacamole

  1. 1

    Mosa eller mixa avokadon med en mixerstav. Blanda avokadon med lök, tomat, chili och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Svart bönsalsa

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Servera.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar