Ribs med chipotleglaze, guacamole och svart bönsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rökt chilismak lyter grillat kök på ett förträffligt vis, om du inte har prövat så är det hög tid! Med de smaskiga tillbehören blir grillmiddagen komplett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ribs med chipotleglaze:
  • 1.5 kg tunna revben
  • 2 lagerblad
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 gul lök, i klyftor
  • Glaze:
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 finhackad chipotlechili eller dubbla mängden chipotlepaste
  • Guacamole:
  • 1 avokado
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1 urkärnad, finhackad tomat
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl bladpersilja
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka revbenen i ca 1 timme i rikligt med vatten, tillsammans med lagerblad, buljong och lök. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbenen och låt dem rinna av. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlechili. Pensla lite av glazen på köttet.
  2. Grilla cirka 5-7 minuter på varje sida, och pensla på med resten av glazen några gånger under tiden.

Guacamole

  1. Mosa eller mixa avokadon med en mixerstav. Blanda avokadon med lök, tomat, chili och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Svart bönsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Servera.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)
25 st
  • Ribs med chipotleglaze:
  • 1.5 kg tunna revben
  • 2 lagerblad
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 gul lök, i klyftor
  • Glaze:
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 finhackad chipotlechili eller dubbla mängden chipotlepaste
  • Guacamole:
  • 1 avokado
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1 urkärnad, finhackad tomat
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl bladpersilja
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar

Ribs med chipotleglaze, guacamole och svart bönsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rökt chilismak lyter grillat kök på ett förträffligt vis, om du inte har prövat så är det hög tid! Med de smaskiga tillbehören blir grillmiddagen komplett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka revbenen i ca 1 timme i rikligt med vatten, tillsammans med lagerblad, buljong och lök. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbenen och låt dem rinna av. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlechili. Pensla lite av glazen på köttet.
  2. Grilla cirka 5-7 minuter på varje sida, och pensla på med resten av glazen några gånger under tiden.

Guacamole

  1. Mosa eller mixa avokadon med en mixerstav. Blanda avokadon med lök, tomat, chili och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Svart bönsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Servera.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies