Renstekssnittar

Renstekssnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Snabbt fixade krämiga tilltugg med färskost, rökt ren och pepparrot.

Tillagningstid: 10 minuter
12 stycken
  • 200 g färskost eller chèvre
  • 0.5 dl frysta lingon
  • 1 tsk honung
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tunnbröd, gärna gahkku
  • 150 g rökt renstek eller hamburgerkött i tunna skivor
  • 1.5 dl rucolasallad

Gör så här

  1. Blanda ost (skär bort de hårda kanterna om du använder chèvrè), lingon, honung, pepparrot och svartpeppar.
  2. Bred oströran i ett jämnt lager på bröden. Lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje brödkaka, lämna sista biten tom så att oströran får fästa ihop brödet. Rulla ihop till en tät rulle.
  3. Gör gärna snittarna några timmar före servering. Rulla i så fall in dem i plastfolie och lägg dem i kylen.Skär rullarna i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
  4. Servera som tilltugg.

Tips

Gör gärna snittarna några timmar före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans Persson

2012-01-13

Bra recept. Så här enkelt ska det vara.

Renstekssnittar
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g färskost eller chèvre
  • 0.5 dl frysta lingon
  • 1 tsk honung
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tunnbröd, gärna gahkku
  • 150 g rökt renstek eller hamburgerkött i tunna skivor
  • 1.5 dl rucolasallad

Renstekssnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Snabbt fixade krämiga tilltugg med färskost, rökt ren och pepparrot.

Tillagningstid: 10 minuter
12 stycken

Gör så här

  1. Blanda ost (skär bort de hårda kanterna om du använder chèvrè), lingon, honung, pepparrot och svartpeppar.
  2. Bred oströran i ett jämnt lager på bröden. Lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje brödkaka, lämna sista biten tom så att oströran får fästa ihop brödet. Rulla ihop till en tät rulle.
  3. Gör gärna snittarna några timmar före servering. Rulla i så fall in dem i plastfolie och lägg dem i kylen.Skär rullarna i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
  4. Servera som tilltugg.

Tips

Gör gärna snittarna några timmar före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans Persson

2012-01-13

Bra recept. Så här enkelt ska det vara.