Rengryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ett riktigt långkok på ren som är värt att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tärnat renkött eller annat viltkött
  • 1 ben gärna vilt eller t ex oxsvans
  • 1 msk olja
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 tärnade morötter
  • 2 tärnade palsternackor
  • 3 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten (så det täcker köttet)
  • 1.5 tsk salt
  • Tips:
  • 1 msk krossade enbär
  • 2 msk messmör som extra kryddning

Gör så här

  1. Bryn köttet och benet i olja i en het panna. Tillsätt hälften av grönsakerna, salta och peppra.
  2. Slå på vatten och låt puttra i cirka 1 timme 30 minuter under lock. Lägg i resterande grönsaker när 20 minuter återstår. Servera med potatismos eller bröd.

Tips

Byt ut vattnet mot öl för mustigare smak. Tillsätt 1 msk krossade enbär och/eller 2 msk messmör som extra kryddning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gösta

2012-02-23

Lite väl mycket svartpeppar 3 tsk. Det skulle nog räcka med 3 krm.

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g tärnat renkött eller annat viltkött
  • 1 ben gärna vilt eller t ex oxsvans
  • 1 msk olja
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 tärnade morötter
  • 2 tärnade palsternackor
  • 3 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten (så det täcker köttet)
  • 1.5 tsk salt
  • Tips:
  • 1 msk krossade enbär
  • 2 msk messmör som extra kryddning

Rengryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ett riktigt långkok på ren som är värt att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet och benet i olja i en het panna. Tillsätt hälften av grönsakerna, salta och peppra.
  2. Slå på vatten och låt puttra i cirka 1 timme 30 minuter under lock. Lägg i resterande grönsaker när 20 minuter återstår. Servera med potatismos eller bröd.

Tips

Byt ut vattnet mot öl för mustigare smak. Tillsätt 1 msk krossade enbär och/eller 2 msk messmör som extra kryddning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gösta

2012-02-23

Lite väl mycket svartpeppar 3 tsk. Det skulle nog räcka med 3 krm.

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)