Rekokyckling med asiatisk morotssallad
  • Tid 20 min + tid att marinera

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

4.67 (3 betyg)

Lägg kycklingen i en marinad med apelsinskal, honung och rosépeppar ca 20 min innan den grillas. Den asiatiska morotssalladen smaksatt med sweet chili och apelsinsaft blir perfekt att servera till.

  • Tillagningstid 20 min + tid att marinera
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé, Reko
Marinad:
  • 3 msk japansk soja, Kikkoman
  • 1 msk flytande honung
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk salt
Morotssallad:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka koriander eller gräslök, hackad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt marinera ca 20 min i kylskåp.

  2. 2

    Blanda sweet chilisås, ättika och apelsinsaft. Vänd ner morotsspaghetti, salladslök och koriander eller gräslök. Smaka av med salt.

  3. 3

    Grilla eller stek kycklingen på låg värme tills den är genomstekt. Servera med morotssalladen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Stina! Alla våra recept är inte köpklara, och det beror på vilka ingredienser de innehåller. I det här receptet finns förmodligen flera varor som inte finns att köpa Online. Vi ska kika på varför just det här receptet inte går att lägga till i varukorgen, tack för att du uppmärksammade oss på det. Ha en fin kväll /Elsa, webbredaktör

  • Stina

    Men för i helvete. Varför kan man återigen inte lägga till ingredienserna i varukorgen!?