Rekokyckling med asiatisk morotssallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Lägg kycklingen i en marinad med apelsinskal, honung och rosépeppar ca 20 min innan den grillas. Den asiatiska morotssalladen smaksatt med sweet chili och apelsinsaft blir perfekt att servera till.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g kycklinglårfilé, Reko
  • Marinad:
  • 3 msk japansk soja, Kikkoman
  • 1 msk flytande honung
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Morotssallad:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka koriander eller gräslök, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt marinera ca 20 min i kylskåp.
  2. Blanda sweet chilisås, ättika och apelsinsaft. Vänd ner morotsspaghetti, salladslök och koriander eller gräslök. Smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek kycklingen på låg värme tills den är genomstekt. Servera med morotssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-07

Jag och min man tycker mycket om denna rätt, men vi fick göra om såsen till morotssalladen då vi ej ville ha sötsur sås. Så istället använde vi oss utav osötad ketchup och la till 2 krm chilipulver samt 2 krm honung. Lite för mycket smak av rosépeppar dock i kycklingen, men annars tyckte vi det var gott. Därför hade jag velat ge 3,5 stjärnor egentligen, men då det inte gick ,så valde jag en trea.

Coop

2019-05-07

Hej Stina! Alla våra recept är inte köpklara, och det beror på vilka ingredienser de innehåller. I det här receptet finns förmodligen flera varor som inte finns att köpa Online. Vi ska kika på varför just det här receptet inte går att lägga till i varukorgen, tack för att du uppmärksammade oss på det. Ha en fin kväll /Elsa, webbredaktör

Stina

2019-05-06

Men för i helvete. Varför kan man återigen inte lägga till ingredienserna i varukorgen!?

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple - Coop

(21)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter - Coop

(23)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad - Coop

(127)

Thailändsk bowl - Coop

(1)

Rostad kryddkyckling i libabröd - Coop

(9)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g kycklinglårfilé, Reko
  • Marinad:
  • 3 msk japansk soja, Kikkoman
  • 1 msk flytande honung
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Morotssallad:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka koriander eller gräslök, hackad
  • salt

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Lägg kycklingen i en marinad med apelsinskal, honung och rosépeppar ca 20 min innan den grillas. Den asiatiska morotssalladen smaksatt med sweet chili och apelsinsaft blir perfekt att servera till.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt marinera ca 20 min i kylskåp.
  2. Blanda sweet chilisås, ättika och apelsinsaft. Vänd ner morotsspaghetti, salladslök och koriander eller gräslök. Smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek kycklingen på låg värme tills den är genomstekt. Servera med morotssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-07

Jag och min man tycker mycket om denna rätt, men vi fick göra om såsen till morotssalladen då vi ej ville ha sötsur sås. Så istället använde vi oss utav osötad ketchup och la till 2 krm chilipulver samt 2 krm honung. Lite för mycket smak av rosépeppar dock i kycklingen, men annars tyckte vi det var gott. Därför hade jag velat ge 3,5 stjärnor egentligen, men då det inte gick ,så valde jag en trea.

Coop

2019-05-07

Hej Stina! Alla våra recept är inte köpklara, och det beror på vilka ingredienser de innehåller. I det här receptet finns förmodligen flera varor som inte finns att köpa Online. Vi ska kika på varför just det här receptet inte går att lägga till i varukorgen, tack för att du uppmärksammade oss på det. Ha en fin kväll /Elsa, webbredaktör

Stina

2019-05-06

Men för i helvete. Varför kan man återigen inte lägga till ingredienserna i varukorgen!?

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple - Coop

(21)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter - Coop

(23)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad - Coop

(127)

Thailändsk bowl - Coop

(1)

Rostad kryddkyckling i libabröd - Coop

(9)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies