Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple
  • Tid 20 min

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

4.22 (9 betyg)

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g Svartkålsmix (strimlad svartkål och kålrot)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.

  2. 2

    Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sandra

    Favorit här hemma!

  • Carolina

    Riktigt gott och lättlagat. Hade en bit lax till.