Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g Svartkålsmix (strimlad svartkål och kålrot)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.
  2. Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2021-02-04

Så gott! Rekommenderar verkligen eftersom det passar till det mesta .

Cecilia

2019-12-13

Skulle vilja veta vad man kan tänkas äta till denna sallad?😊

Annika

2019-11-30

Super gott ny favorit!

Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Carina! Under instruktionerna till receptet så finns det en knapp som heter 'Skriv ut', klicka på den! Lycka till!

Carina

2019-10-20

Hur skriver man ut recepten?

Kajsa

2019-01-05

Underbart gott . Både som tillbehör på julbordet, men även som en sallad till en köttbit.

Sandra

2018-04-08

Favorit här hemma!

Carolina

2017-11-20

Riktigt gott och lättlagat. Hade en bit lax till.

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g Svartkålsmix (strimlad svartkål och kålrot)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • svartpeppar

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.
  2. Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2021-02-04

Så gott! Rekommenderar verkligen eftersom det passar till det mesta .

Cecilia

2019-12-13

Skulle vilja veta vad man kan tänkas äta till denna sallad?😊

Annika

2019-11-30

Super gott ny favorit!

Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Carina! Under instruktionerna till receptet så finns det en knapp som heter 'Skriv ut', klicka på den! Lycka till!

Carina

2019-10-20

Hur skriver man ut recepten?

Kajsa

2019-01-05

Underbart gott . Både som tillbehör på julbordet, men även som en sallad till en köttbit.

Sandra

2018-04-08

Favorit här hemma!

Carolina

2017-11-20

Riktigt gott och lättlagat. Hade en bit lax till.