Råraka med skagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.39 (38 betyg)

Två klassiker; rårakor och skagenröra, blir inte annat än succé ihop.

Tillagningstid: 30 minuter
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Skagenröra:
  • 300 g räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st knipplök
  • 0.5 st citron
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • dill

Gör så här

  1. Blanda räkor, majonnäs och lök. Smaka av med citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och peppar.
  2. Skala eller skrubba potatisen. Riv den grovt och krama ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med salt. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg ner potatisen i små högar i stekpannan. Tryck ut högarna med en stekspade så de blir platta.
  3. Stek ca 2 min per sida. Det blir ca 10 st. Klicka skagenröra på rårakorna vid servering och toppa med dill.

Tips

Perfekta förrätten att steka i din gjutjärnsstekpanna på grillen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pedja

2015-11-28

Gott och smakrikt! Tack Coop!

Ulrika

2015-02-09

Fantastiskt gott !

anna.sjostrand@kungsbacka.se

2014-12-09

Leif har provat att göra råraka

gunilla

2014-12-08

rårakor

10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Skagenröra:
  • 300 g räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st knipplök
  • 0.5 st citron
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • dill

Råraka med skagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.39 (38 betyg)

Två klassiker; rårakor och skagenröra, blir inte annat än succé ihop.

Tillagningstid: 30 minuter
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda räkor, majonnäs och lök. Smaka av med citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och peppar.
  2. Skala eller skrubba potatisen. Riv den grovt och krama ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med salt. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg ner potatisen i små högar i stekpannan. Tryck ut högarna med en stekspade så de blir platta.
  3. Stek ca 2 min per sida. Det blir ca 10 st. Klicka skagenröra på rårakorna vid servering och toppa med dill.

Tips

Perfekta förrätten att steka i din gjutjärnsstekpanna på grillen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pedja

2015-11-28

Gott och smakrikt! Tack Coop!

Ulrika

2015-02-09

Fantastiskt gott !

anna.sjostrand@kungsbacka.se

2014-12-09

Leif har provat att göra råraka

gunilla

2014-12-08

rårakor