Räksoppa

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Trevlig och lättlagad middagsrätt där mjukkokt selleri gör soppan lite syrligt pepprig och gifter sig fint med räkorna.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad morot
  • 25 g tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk konjak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa räkorna men spara skalet. Fräs lök, morot och selleri i fettet ett par minuter i en gryta. Blanda ner tomatpuré, räkskal, vatten och buljongtärning och vin. Koka under lock ca 15 minuter.
  2. Sila av buljongen. Blanda vetemjölet med hälften av grädden och rör ner i buljongen. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite konjak. Vispa resten av grädden och rör försiktigt ner den och räkorna.

Servering

Servera soppan rykande het med några skivor vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Goi Cuon

(9)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad morot
  • 25 g tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk konjak
  • 1 krm salt

Räksoppa

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Trevlig och lättlagad middagsrätt där mjukkokt selleri gör soppan lite syrligt pepprig och gifter sig fint med räkorna.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa räkorna men spara skalet. Fräs lök, morot och selleri i fettet ett par minuter i en gryta. Blanda ner tomatpuré, räkskal, vatten och buljongtärning och vin. Koka under lock ca 15 minuter.
  2. Sila av buljongen. Blanda vetemjölet med hälften av grädden och rör ner i buljongen. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite konjak. Vispa resten av grädden och rör försiktigt ner den och räkorna.

Servering

Servera soppan rykande het med några skivor vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Goi Cuon

(9)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies