För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räksoppa

Betyg (1-5):
2.88 (16 betyg)

Trevlig och lättlagad middagsrätt där mjukkokt selleri gör soppan lite syrligt pepprig och gifter sig fint med räkorna.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad morot
  • 25 g tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk konjak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa räkorna men spara skalet. Fräs lök, morot och selleri i fettet ett par minuter i en gryta. Blanda ner tomatpuré, räkskal, vatten och buljongtärning och vin. Koka under lock ca 15 minuter.
  2. Sila av buljongen. Blanda vetemjölet med hälften av grädden och rör ner i buljongen. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite konjak. Vispa resten av grädden och rör försiktigt ner den och räkorna.

Servering

Servera soppan rykande het med några skivor vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(4)

Bloody Mary-musslor

(8)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Räktacos

(9)

Musslor med rökt skinka

(0)

Widegrens morotssoppa

(20)

Goi Cuon

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad morot
  • 25 g tärnad rotselleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1 msk konjak
  • 1 krm salt

Räksoppa

Betyg (1-5):
2.88 (16 betyg)

Trevlig och lättlagad middagsrätt där mjukkokt selleri gör soppan lite syrligt pepprig och gifter sig fint med räkorna.

Tillagningstid: 35 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa räkorna men spara skalet. Fräs lök, morot och selleri i fettet ett par minuter i en gryta. Blanda ner tomatpuré, räkskal, vatten och buljongtärning och vin. Koka under lock ca 15 minuter.
  2. Sila av buljongen. Blanda vetemjölet med hälften av grädden och rör ner i buljongen. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite konjak. Vispa resten av grädden och rör försiktigt ner den och räkorna.

Servering

Servera soppan rykande het med några skivor vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(4)

Bloody Mary-musslor

(8)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Räktacos

(9)

Musslor med rökt skinka

(0)

Widegrens morotssoppa

(20)

Goi Cuon

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)