För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räkshot

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 5 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g räkor i lag
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl hackad persilja eller koriander
  • 8 romansalladsblad

Gör så här

  1. Häll av spadet från räkorna och krama lätt ur överflödig vätska.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek hastigt vitlöken utan att den får färg.
  3. Häll oljan med vitlöken över räkorna i en skål. Blanda ner sweet chilisås och hackad persilja.
  4. Fördela räkorna i 8 glas och stick ner ett salladsblad i varje glas

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-12-04

Mycket god, har gjort den flera gånger :)

Mange

2013-11-16

Mycket god, den ska vi göra ikväll igen som förrätt på en fest där varje par står för varsin del av menyn!

Liknande recept

Räkor med mango, chili och koriander

(59)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(62)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räktacos

(14)

Mexikansk räksallad i glas

(5)

Varm musselmacka

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g räkor i lag
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl hackad persilja eller koriander
  • 8 romansalladsblad

Räkshot

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 5 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet från räkorna och krama lätt ur överflödig vätska.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek hastigt vitlöken utan att den får färg.
  3. Häll oljan med vitlöken över räkorna i en skål. Blanda ner sweet chilisås och hackad persilja.
  4. Fördela räkorna i 8 glas och stick ner ett salladsblad i varje glas

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-12-04

Mycket god, har gjort den flera gånger :)

Mange

2013-11-16

Mycket god, den ska vi göra ikväll igen som förrätt på en fest där varje par står för varsin del av menyn!

Liknande recept

Räkor med mango, chili och koriander

(59)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(62)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räktacos

(14)

Mexikansk räksallad i glas

(5)

Varm musselmacka

(3)