Räkfond och räksoppa

Betyg (1-5):
2.95 (19 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Räkfond:
  • 500 g räkor, med skal, till fonden används endast skalen
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad morot
  • 25 g rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Räksoppa:
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk konjak, om så önskas
  • 1 krm grovmalen peppar
  • 180 g skalade räkor räkor (från 500g's påsen)
  • 0.5 dl matlagningsvin, vitt, till värmning av räkorna
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Garnering:
  • 2 msk dill

Gör så här

Räkfond:

  1. Fräs lök, morot och selleri i fettet några minuter. Tillsätt tomatpuré och räkskal och rör om. Häll på vattnet och vinet och smula i buljongtärningarna. Koka fonden under lock ca 15 minuter. Sila, kyl och frys in till senare tillfälle eller koka räksoppa direkt.

Räksoppa:

  1. Använd all räkfond . Blanda vetemjölet med hälften av grädden till en redning och red av räkfonden. Låt soppan koka ca 5 minuter. Vispa resten av grädden. Tillsätt eventuellt konjak, salt och peppar. Rör ner den vispade grädden. Värm räkstjärtarna i lite vin. Lägg dem i soppan eller direkt i tallrikarna tillsammans med dillvippa vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2020-01-02

Mycket god soppa men det blev för lite för 4 pers.

Agneta

2013-11-10

Jättegod! Men jag tog inte någon rotselleri.

Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Skaldjurssallad med grillat bröd

(0)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Räksoppa

(16)

Räktacos

(9)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Thaisoppa med räkor

(17)

Goi Cuon

(9)
17 st
  • Räkfond:
  • 500 g räkor, med skal, till fonden används endast skalen
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad morot
  • 25 g rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Räksoppa:
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk konjak, om så önskas
  • 1 krm grovmalen peppar
  • 180 g skalade räkor räkor (från 500g's påsen)
  • 0.5 dl matlagningsvin, vitt, till värmning av räkorna
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Garnering:
  • 2 msk dill

Räkfond och räksoppa

Betyg (1-5):
2.95 (19 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Räkfond:

  1. Fräs lök, morot och selleri i fettet några minuter. Tillsätt tomatpuré och räkskal och rör om. Häll på vattnet och vinet och smula i buljongtärningarna. Koka fonden under lock ca 15 minuter. Sila, kyl och frys in till senare tillfälle eller koka räksoppa direkt.

Räksoppa:

  1. Använd all räkfond . Blanda vetemjölet med hälften av grädden till en redning och red av räkfonden. Låt soppan koka ca 5 minuter. Vispa resten av grädden. Tillsätt eventuellt konjak, salt och peppar. Rör ner den vispade grädden. Värm räkstjärtarna i lite vin. Lägg dem i soppan eller direkt i tallrikarna tillsammans med dillvippa vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2020-01-02

Mycket god soppa men det blev för lite för 4 pers.

Agneta

2013-11-10

Jättegod! Men jag tog inte någon rotselleri.

Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Skaldjurssallad med grillat bröd

(0)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Räksoppa

(16)

Räktacos

(9)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Thaisoppa med räkor

(17)

Goi Cuon

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies