Rabarbersoppa med biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rabarbersoppa som toppas med hemgjorda biskvier och en klick sockrad crème fraiche. Ljuvlig dessert.

Tillagningstid: 30 min + tid att kalna
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 liter jordgubbar, delade
  • ätbara blommor
  • Biskvier
  • 2 äggvitor
  • 200 g mandelmassa, finriven

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och lägg i en kastrull med vatten, socker och kardemumma. Låt sjuda tills den är mjuk.
  2. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. (Lägg ev i några jordgubbarom du vill ha mer rosa färg.)
  3. Sätt ugnen på 175°. Vispa lätt upp äggvitan och rör ner mandelmassan.
  4. Klicka ut smeten i teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 13 min. Låt kallna på plåten.
  5. Rör varsamt ner vaniljsocker i crème fraichen.
  6. Servera soppan kall eller rumsvarm toppad med en sked crème fraiche, jordgubbar och biskvier. Garnera med ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 liter jordgubbar, delade
  • ätbara blommor
  • Biskvier
  • 2 äggvitor
  • 200 g mandelmassa, finriven

Rabarbersoppa med biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rabarbersoppa som toppas med hemgjorda biskvier och en klick sockrad crème fraiche. Ljuvlig dessert.

Tillagningstid: 30 min + tid att kalna
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och lägg i en kastrull med vatten, socker och kardemumma. Låt sjuda tills den är mjuk.
  2. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. (Lägg ev i några jordgubbarom du vill ha mer rosa färg.)
  3. Sätt ugnen på 175°. Vispa lätt upp äggvitan och rör ner mandelmassan.
  4. Klicka ut smeten i teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 13 min. Låt kallna på plåten.
  5. Rör varsamt ner vaniljsocker i crème fraichen.
  6. Servera soppan kall eller rumsvarm toppad med en sked crème fraiche, jordgubbar och biskvier. Garnera med ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!