Rabarbersaft med två smaker

Betyg (1-5):
3.55 (76 betyg)

Koka din egen saft med smak av rabarber, lime och kanel.

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1 kg skivad rabarber
  • 1.5 liter kokande vatten
  • 6.5 dl rörsocker
  • Smaksättning 1:
  • 3 lime, saften av + rivet skal av 2 lime
  • Smaksättning 2:
  • 1 kanelstång ev 2

Gör så här

  1. Lägg rabarberbitarna i en rymlig kastrull eller gryta. Slå det kokande vattnet över och tillsätt valfri smaksättning. Låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn.
  2. Sila saften genom en silduk eller ett durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Tillsätt socker och värm under omrörning tills sockerkristallerna har löst sig.
  3. När saften är 80 grader (använd en hushållstermometer) är den klar. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt, så att vacuum bildas när saften svalnat. Håller upp till ett år.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2016-07-08

Lagar årets första sats med detta recept. Har användt det två tidigare år med och gillat både kanel,citron och lime i. Otroligt enkelt sätt att göra saft.

Pirjo Björk

2015-07-08

Väldigt god o frisk smak med lime i.Har ej provat med kanel i än.Ska bli.

Kristina Vidner

2015-07-07

Makalöst god saft med kanel som smaksättare! Späd med kolsyrat vatten och det blir fest!!

Gun Pedersen

2014-07-02

Med hur mycket vatten ska den späs ut

Britta/webbredaktionen

2013-08-27

Ja, den ska spädas med vatten.

Anna

2013-08-26

Är detta tänkt som koncentrat och späds med vatten?

Britta/webbredaktionen

2013-06-24

Den går bra att frysa.

veronica

2013-06-23

kan man frysa den?? :) mvh

Johan

2013-06-05

Rörsocker? Antar ni menar strösocker framställt från rörsocker? Fast det är svårt att få tag på i sverige. Men får jag tag på rabarer ska jag testa och då kör jag med strösocker gjort på sockerbeta... Socker görs av rörsocker eller sockerbetor. Ur det får man olika typer av socker, t ex strösocker, bitsocker, farinsocker, råsocker. Sedan är inte översättare så väldigt bra på att översätta vilket gjort att rörsocker ofta översätts till råsocker... (någon mer som t ex fått en knastrig Caipirinha för att man använt råsocker istället?)

Britta/Webbredaktionen

2013-06-05

@Monica Nej, det måste inte vara rörsocker.

anjakari

2013-06-04

gör alltid i saftmajan blandar i lite svartvinbär för färgen, Kokar uppsaften med socker,skummar, sen i petflaskor i frysen tar fram eftersom .

Monica

2013-06-04

Måste det vara rörsocker???

Kerstin

2012-08-08

Enkel och god rabarbersaft! Förutom de 2 smakvarianterna som finns i detta recept har jag provat med en kvist mynta i saften. Även det blev jättgott. Nästa sats tänker jag prova med lavendel i rabarbern..... bara litegrand.

Emma

2012-07-06

Favoritrecept för rabarbersaft! Enkelt och FANTASTISKT god! Har även gjort med vaniljstång som smaksättning, också supergod!

Sofia

2012-06-09

Perfekt sommarsaft! Älskar smaksättningen med kanelstång. Jag använde 2st! Kan varmt rekomendera

Caroline

2012-05-21

Riktigt god blev denna rabarbersaft. Smakar sommar i ett glas.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mango passion smoothie

(8)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Enkelt morotsbröd

(35)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1 kg skivad rabarber
  • 1.5 liter kokande vatten
  • 6.5 dl rörsocker
  • Smaksättning 1:
  • 3 lime, saften av + rivet skal av 2 lime
  • Smaksättning 2:
  • 1 kanelstång ev 2

Rabarbersaft med två smaker

Betyg (1-5):
3.55 (76 betyg)

Koka din egen saft med smak av rabarber, lime och kanel.

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rabarberbitarna i en rymlig kastrull eller gryta. Slå det kokande vattnet över och tillsätt valfri smaksättning. Låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn.
  2. Sila saften genom en silduk eller ett durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Tillsätt socker och värm under omrörning tills sockerkristallerna har löst sig.
  3. När saften är 80 grader (använd en hushållstermometer) är den klar. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt, så att vacuum bildas när saften svalnat. Håller upp till ett år.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2016-07-08

Lagar årets första sats med detta recept. Har användt det två tidigare år med och gillat både kanel,citron och lime i. Otroligt enkelt sätt att göra saft.

Pirjo Björk

2015-07-08

Väldigt god o frisk smak med lime i.Har ej provat med kanel i än.Ska bli.

Kristina Vidner

2015-07-07

Makalöst god saft med kanel som smaksättare! Späd med kolsyrat vatten och det blir fest!!

Gun Pedersen

2014-07-02

Med hur mycket vatten ska den späs ut

Britta/webbredaktionen

2013-08-27

Ja, den ska spädas med vatten.

Anna

2013-08-26

Är detta tänkt som koncentrat och späds med vatten?

Britta/webbredaktionen

2013-06-24

Den går bra att frysa.

veronica

2013-06-23

kan man frysa den?? :) mvh

Johan

2013-06-05

Rörsocker? Antar ni menar strösocker framställt från rörsocker? Fast det är svårt att få tag på i sverige. Men får jag tag på rabarer ska jag testa och då kör jag med strösocker gjort på sockerbeta... Socker görs av rörsocker eller sockerbetor. Ur det får man olika typer av socker, t ex strösocker, bitsocker, farinsocker, råsocker. Sedan är inte översättare så väldigt bra på att översätta vilket gjort att rörsocker ofta översätts till råsocker... (någon mer som t ex fått en knastrig Caipirinha för att man använt råsocker istället?)

Britta/Webbredaktionen

2013-06-05

@Monica Nej, det måste inte vara rörsocker.

anjakari

2013-06-04

gör alltid i saftmajan blandar i lite svartvinbär för färgen, Kokar uppsaften med socker,skummar, sen i petflaskor i frysen tar fram eftersom .

Monica

2013-06-04

Måste det vara rörsocker???

Kerstin

2012-08-08

Enkel och god rabarbersaft! Förutom de 2 smakvarianterna som finns i detta recept har jag provat med en kvist mynta i saften. Även det blev jättgott. Nästa sats tänker jag prova med lavendel i rabarbern..... bara litegrand.

Emma

2012-07-06

Favoritrecept för rabarbersaft! Enkelt och FANTASTISKT god! Har även gjort med vaniljstång som smaksättning, också supergod!

Sofia

2012-06-09

Perfekt sommarsaft! Älskar smaksättningen med kanelstång. Jag använde 2st! Kan varmt rekomendera

Caroline

2012-05-21

Riktigt god blev denna rabarbersaft. Smakar sommar i ett glas.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mango passion smoothie

(8)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Enkelt morotsbröd

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies