Rabarberpaj

Betyg (1-5):
3.36 (42 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas. Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Konstnärens fruktpaj - Coop

(22)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Frasvåfflor - Coop

(123)
7 st
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Rabarberpaj

Betyg (1-5):
3.36 (42 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas. Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Konstnärens fruktpaj - Coop

(22)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies