Rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas. Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare

Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen.

Fyllningen

  1. Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i skivor. Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas. Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock. Pensla, grädda och servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2013-06-12

Receptet stämmer inte med bilden! Ser ut som pajbotten och inget galler?

Marie

2012-05-22

Tips: Byt ut 1 ägg mot 3 msk mjölk

Ingrid

2012-05-11

Ugnsvärme står uppe till höger samt tid.

Gabriele

2012-05-11

... och hur länge ska pajen vara i ugnen? Det står inte!!!

Aina Sjöström

2012-05-10

Byt ut 1,5 dl av vetemjölet till havregryn, så blir pajen ännu godare

Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)