För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberkompott med vaniljglass

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber, i bitar
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • Till servering
  • vaniljglass
  • 8 krossade kakor, t ex drömmar
  • myntablad

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
  2. Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Melongranité

(2)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Tropisk fruktsallad

(5)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarberpaj

(43)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber, i bitar
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • Till servering
  • vaniljglass
  • 8 krossade kakor, t ex drömmar
  • myntablad

Rabarberkompott med vaniljglass

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
  2. Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Melongranité

(2)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Tropisk fruktsallad

(5)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarberpaj

(43)