Rabarberkompott med vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (11 betyg)

Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber, i bitar
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • Till servering
  • vaniljglass
  • 8 krossade kakor, t ex drömmar
  • myntablad

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
  2. Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber, i bitar
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • Till servering
  • vaniljglass
  • 8 krossade kakor, t ex drömmar
  • myntablad

Rabarberkompott med vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (11 betyg)

Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
  2. Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)