Plommonkaka

Plommonkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Underbart god kaka med krämig fyllning av plommon, crème fraiche, ägg vaniljsocker och citron.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
  • 225 g smör, kallt tärnat
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kallt vatten
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g plommon
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 krm salt
  • florsocker, vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Kör maskinen tills det blir ett smul. Tillsätt vatten och kör till en deg. Tryck ut degen i en form med höga kanter, 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Låt stå i frysen 10 min.
  3. Förgrädda mitt i ugnen 10 min. Skär plommonen i klyftor. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker, citronskal och salt.
  4. Fördela plommonen i pajskalet och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna. Pudra över florsocker vid servering.

Servering

Servera gärna med glass eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Marie-Charlotte, det borde gå fint att frysa den. Vi har inte provat att frysa den, så återkom gärna och berätta om du provar :) Lycka till!

Marie-charlotte

2021-08-30

Går den att frysa?

Ellie

2021-08-27

Väldigt fräsch smak, blev inte för söt som andra bakverk lätt blir. Väldigt god!

Plommonkaka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 225 g smör, kallt tärnat
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kallt vatten
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g plommon
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 krm salt
  • florsocker, vid servering

Plommonkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Underbart god kaka med krämig fyllning av plommon, crème fraiche, ägg vaniljsocker och citron.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Kör maskinen tills det blir ett smul. Tillsätt vatten och kör till en deg. Tryck ut degen i en form med höga kanter, 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Låt stå i frysen 10 min.
  3. Förgrädda mitt i ugnen 10 min. Skär plommonen i klyftor. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker, citronskal och salt.
  4. Fördela plommonen i pajskalet och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna. Pudra över florsocker vid servering.

Servering

Servera gärna med glass eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Marie-Charlotte, det borde gå fint att frysa den. Vi har inte provat att frysa den, så återkom gärna och berätta om du provar :) Lycka till!

Marie-charlotte

2021-08-30

Går den att frysa?

Ellie

2021-08-27

Väldigt fräsch smak, blev inte för söt som andra bakverk lätt blir. Väldigt god!