Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies