För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Snabba marängbakelser

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Banoffee-paj

(87)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Chokladtoppar

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Snabba marängbakelser

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Banoffee-paj

(87)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Chokladtoppar

(5)