Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2020-08-11

Alla proportioner verkar tokiga. Lite sirap i 600g rabarber!? Och hur kan sirap och smör stelna i rumstemperatur?

Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med rabarber

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Tarte au citron

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2020-08-11

Alla proportioner verkar tokiga. Lite sirap i 600g rabarber!? Och hur kan sirap och smör stelna i rumstemperatur?

Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med rabarber

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Tarte au citron

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)