Quesadillas med jalapenoost

Quesadillas med jalapenoost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt mellis eller varför inte picknicken? quesadillas med jalapeno, ost, tomat och lök. Serveras med en maj- och kålsallad som toppas med lime och koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 320 g tortillabröd (8 medium)
  • 2 dl mjukost hot jalapeño
  • 2 dl riven ost
  • 1 tomat, fintärnad
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Majssallad
  • 4 dl majskorn
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 tomater, tärnade
  • 200 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander eller persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda majs, olja, salt och peppar på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills majsen fått färg, ca 15 min.
  2. Blanda majsen med resten av ingredienserna till salladen. Bred mjukosten på fyra av tortillabröden och strö över ost, tomat och rödlök.
  3. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek quesadillan i torr panna eller, i olja, till fin färg på båda sidorna. Skär i trekanter och servera med majssalladen och lime.

Tips

Garnera gärna med koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2020-07-08

Riktigt gott tyckte hela familjen. Jag som inte gillar majs tycker att de rostade var supergoda. Lade inte i tomaterna utan bara mjukost, tacoköttfärs och riven ost. Sallad, avokado och tacosås till.

Quesadillas med jalapenoost
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 320 g tortillabröd (8 medium)
  • 2 dl mjukost hot jalapeño
  • 2 dl riven ost
  • 1 tomat, fintärnad
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Majssallad
  • 4 dl majskorn
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 tomater, tärnade
  • 200 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander eller persilja, grovhackad

Quesadillas med jalapenoost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt mellis eller varför inte picknicken? quesadillas med jalapeno, ost, tomat och lök. Serveras med en maj- och kålsallad som toppas med lime och koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda majs, olja, salt och peppar på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills majsen fått färg, ca 15 min.
  2. Blanda majsen med resten av ingredienserna till salladen. Bred mjukosten på fyra av tortillabröden och strö över ost, tomat och rödlök.
  3. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek quesadillan i torr panna eller, i olja, till fin färg på båda sidorna. Skär i trekanter och servera med majssalladen och lime.

Tips

Garnera gärna med koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2020-07-08

Riktigt gott tyckte hela familjen. Jag som inte gillar majs tycker att de rostade var supergoda. Lade inte i tomaterna utan bara mjukost, tacoköttfärs och riven ost. Sallad, avokado och tacosås till.