Queneller

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Franska tjusiga fiskfärsbullar i en härlig gräddsås med smak av citron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, dela upp vitan och gulan
  • 2 dl mellangrädde
  • Kokning:
  • 1 liter vatten
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 0.3 tsk citron, pressad saft
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 krm dragon
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör:
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 400 g kokta blandade gröna bönor

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar. Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter. Spara spadet till såsen.

Sås

  1. Vispa ut mjölet i lite mindre än hälften av kokspadet i en kastrull, koka upp under omrörning och tillsätt buljongtärning eller fond och fett. Sjud såsen 3-4 minuter. Ta kastrullen från spisen och vispa ner äggulan blandad med grädden. Smaka av med citron, salt och kryddor.
  2. Koka potatisen till den blir mjuk. Mosa med mjölk, grädde, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg quenellerna i mitten av en ugnssäker form, spritsa eller klicka ut potatismoset runt om. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 15 minuter.Strö över dill och servera med bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(14)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxpaj med potatis

(13)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, dela upp vitan och gulan
  • 2 dl mellangrädde
  • Kokning:
  • 1 liter vatten
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 0.3 tsk citron, pressad saft
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 krm dragon
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör:
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 400 g kokta blandade gröna bönor

Queneller

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Franska tjusiga fiskfärsbullar i en härlig gräddsås med smak av citron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar. Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter. Spara spadet till såsen.

Sås

  1. Vispa ut mjölet i lite mindre än hälften av kokspadet i en kastrull, koka upp under omrörning och tillsätt buljongtärning eller fond och fett. Sjud såsen 3-4 minuter. Ta kastrullen från spisen och vispa ner äggulan blandad med grädden. Smaka av med citron, salt och kryddor.
  2. Koka potatisen till den blir mjuk. Mosa med mjölk, grädde, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg quenellerna i mitten av en ugnssäker form, spritsa eller klicka ut potatismoset runt om. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 15 minuter.Strö över dill och servera med bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(14)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxpaj med potatis

(13)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies