Pyttipanna
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Pyttipanna

3.3 (46 betyg)

Lite av en "ta vad du har i kylen"-rätt som inte behöver mista sin elegans för det. Med prima råvaror gör den succé för hela familjen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 4 dl stekt eller kokt biff
  • 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
Servering:
  • 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 240 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt smöret bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek potatis på medelstark värme tills tärningarna har fått färg och är mjuka 10-15 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.

  2. 2

    Stek korven i samma stekpanna. Ta upp och lägg med potatisen.

  3. 3

    Lägg i bacon i stekpannan och stek något knaprig. Tillsätt löken och stek med någon minut. Rör ner potatis och korv och smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Stek äggen i lite smör enligt eget önskemål.

  5. 5

    Servera pytten med stekt ägg, rödbetor och tomater.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ugglan

    Det går alldeles utmärkta att frysa

  • Thomas

    Mycket gott jag har provat En fråga om det blir mycket går det att frysa?