Pyttipanna

Pyttipanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Lite av en "ta vad du har i kylen"-rätt som inte behöver mista sin elegans för det. Med prima råvaror gör den succé för hela familjen.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
  • 4 dl stekt eller kokt biff
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 240 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Låt smöret bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek potatis på medelstark värme tills tärningarna har fått färg och är mjuka 10-15 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.
  2. Stek korven i samma stekpanna. Ta upp och lägg med potatisen.
  3. Lägg i bacon i stekpannan och stek något knaprig. Tillsätt löken och stek med någon minut. Rör ner potatis och korv och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i lite smör enligt eget önskemål.
  5. Servera pytten med stekt ägg, rödbetor och tomater.

Tips

Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugglan

2015-10-26

Det går alldeles utmärkta att frysa

Thomas

2012-12-27

Mycket gott jag har provat En fråga om det blir mycket går det att frysa?

Pyttipanna
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk smör
  • 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
  • 4 dl stekt eller kokt biff
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 240 g cocktailtomater

Pyttipanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Lite av en "ta vad du har i kylen"-rätt som inte behöver mista sin elegans för det. Med prima råvaror gör den succé för hela familjen.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt smöret bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek potatis på medelstark värme tills tärningarna har fått färg och är mjuka 10-15 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.
  2. Stek korven i samma stekpanna. Ta upp och lägg med potatisen.
  3. Lägg i bacon i stekpannan och stek något knaprig. Tillsätt löken och stek med någon minut. Rör ner potatis och korv och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i lite smör enligt eget önskemål.
  5. Servera pytten med stekt ägg, rödbetor och tomater.

Tips

Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugglan

2015-10-26

Det går alldeles utmärkta att frysa

Thomas

2012-12-27

Mycket gott jag har provat En fråga om det blir mycket går det att frysa?