Krämig bön- och potatissallad med ägg

Krämig bön- och potatissallad med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Potatissallad med vita bönor, tomater, paprika och lök, som blandas med en yoghurt- och sesamdressing och toppas med kokta ägghalvor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 380 g kokta stora vita bönor, avsköljda
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 20 g persilja, grovhackad
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela potatisarna om de är stora. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min för en krämig gula. Kyl i kallt vatten och skala direkt.
  2. Blanda ihop yoghurt med majonnäs, sesamolja och vitlök. Smaka av med salt och vänd runt såsen med bönorna. Varva potatis, bönor, tomater, paprika, lök och persilja på ett uppläggningsfat. Skär äggen i halvor och lägg på salladen. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonia

2020-11-07

Salladen fungerar bra som tillbehör till räkor och vitlöksbaguette. Vi la till lite hot chilisås stänk när vi blandade såsen och bönorna.

Krämig bön- och potatissallad med ägg
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 380 g kokta stora vita bönor, avsköljda
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 20 g persilja, grovhackad
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Krämig bön- och potatissallad med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Potatissallad med vita bönor, tomater, paprika och lök, som blandas med en yoghurt- och sesamdressing och toppas med kokta ägghalvor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela potatisarna om de är stora. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min för en krämig gula. Kyl i kallt vatten och skala direkt.
  2. Blanda ihop yoghurt med majonnäs, sesamolja och vitlök. Smaka av med salt och vänd runt såsen med bönorna. Varva potatis, bönor, tomater, paprika, lök och persilja på ett uppläggningsfat. Skär äggen i halvor och lägg på salladen. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonia

2020-11-07

Salladen fungerar bra som tillbehör till räkor och vitlöksbaguette. Vi la till lite hot chilisås stänk när vi blandade såsen och bönorna.