Kålfritters med sötpotatis

Kålfritters med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g vitkål
  • 200 g sötpotatis, skalad
  • 3 ägg
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • sesamolja, till stekning
  • Till servering
  • 1 stor avokado
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • kimchi

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
  2. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
  3. Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katharina

2018-10-20

Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Kålfritters med sötpotatis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g vitkål
  • 200 g sötpotatis, skalad
  • 3 ägg
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • sesamolja, till stekning
  • Till servering
  • 1 stor avokado
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • kimchi

Kålfritters med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
  2. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
  3. Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katharina

2018-10-20

Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)