Kålfritters med sötpotatis
  • Tid 30 min

Kålfritters med sötpotatis

4 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g vitkål
  • 200 g sötpotatis, skalad
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • sesamolja, till stekning
Till servering
  • 1 stor avokado
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • kimchi
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.

  2. 2

    Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.

  3. 3

    Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katharina

    Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.